Home

Ensemblet

Shows

Media

Workshop

Sangundervisning

Booking

 

 

 

Ernst Sondum Dalsgar∂, tenor

 

 

 

 

 

 

Ring til os eller skriv en mail

 

og få et uforpligtende tilbud til din

 

ønskeunderholdning.

 

 

+45 60228856

 

 

 

 

Ernst Sondum Dalsgar∂ er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I 1995 blev han fastansat i Operakoret ved Det Kgl. Teater og har siden fået tildelt store tenorpartier samme sted.

 

Således sang han i sæsonen 2003 Mario Cavaradossi i "Tosca", i 2004-2005 Rodolfo i ”La Bohéme” og Prinsen i ”Kærligheden til de tre appelsiner” af Prokofjev.

 

I 2007 kunne han høres som Edgardo i "Lucia di Lammermoor".
 

Rollen som Cavaradossi i "Tosca" sang han også på Den Jyske Opera i efteråret 2001 og på Den Anden Opera har han optrådt med tre roller i “Vigile for Thomas Becket” af Niels H. Petersen, og som Erik Skram i operaen “Amalie Skram” af John Frandsen.

 

Sommeren 2000 var han solist og sprecher i operaen “Rejsen” af Anders Brødsgaard.

 

I foråret 2000 var Ernst Sondum Dalsgard engageret af Den Ny Opera i Esbjerg, hvor han sang Nemorino i “Elskovsdrikken” .

 

På Det Kongelige Teater har han desuden sunget Balthasar Zorn i “Die Meistersinger von Nürnberg” af R.Wagner, samt talrige mindre roller. 


Som evangelist og solist dækker han vidt, fra juleoratoriet og Johannes-passionen af J.S.Bach til Requiem af G. Verdi og Stabat Mater af A. Dvorak.

 

Ernst Sondum Dalsgard har uropført flere værker, bl.a. tenor-solist i Sunleif Rasmussens værk “Ferdin” med tekst af Jørgen Frantz Jacobsen.

 

Han har modtaget legater fra Wilhelm Hansen Fonden, Danmarks Nationalbank, Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og har senest modtaget Dansk Skuespillerforbunds store operalegat.

 

 

 

 copyright©operaunderholdning.dk